Visa skriven av
Visa i
INHUME - "Moulding the deformed"
War Anthem, import, 2010

Att kalla holländska INHUME produktiva vore att överdriva. Det tog dem sex år att få ut sin första fullängdare ("Decomposing from inside", 2000) och nu ytterligare tio år senare dimper det fjärde albumet ner. Men med tanke på den kvalitet som de presterar kan jag inte säga att den låga release-frekvensen är ett problem. Det är snarare så att även om man får vänta ett tag mellan plattorna vet man att när INHUME väl slår till är det värt väntan.

På "Moulding the deformed" fortsätter sålunda INHUME att leverera sin brutala grindcore och det är inget annat än underbart. De har en inställning till svängigt riffande som lånar från både BOLT THROWER och DYING FETUS medan dess huvudsakliga plattform är byggd på en betonggrund av mangel som för tankarna till NAPALM DEATHs "Mentally murdered".

Det är grovt, burdust och rubust rens som både svänger och krossar oavsett om det är halvfart och dubbla baskaggar eller hysteriska blastbeats som bestämmer tempot. De båda vokalisterna Joost Silvrants (även i CLITEATER) och Dorus Van Ooij gör ett hästjobb och bjuder på varenda sångstil som hör genren till, från hysteriska falsettvrål till lågfrekvent gurgel. Den massiva produktionen gör också sitt för att förstärka en redan stenhård platta.

INHUME är märkbart ointresserade av att uppfinna något nytt men när de använder redan välslipade verktyg på detta utsökta vis ser jag inte heller någon anledning till varför de skulle behöva bli påhittigare. Det här är skitbra som det är.

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2010-04-24