Visa skriven av
Visa i
OVERKILL - "Ironbound"
Nuclear Blast, Sound Pollution, 2010
Har inte dedikerat så här mycket tid på en OVERKILL-platta sedan ”Horrorscope” (1991). Vilket beror på att merparten av de efterkommande utgåvorna efter just nämnda kanonplatta är i min mening väldigt splittrade. Informationen inför ”Ironbound" om att man hade grävt fram mer äldre rötter igen fick en i alla fall att korsa fingrarna och önska att det inte var sedvanligt försäljningsdravel från skivbolaget. Och sanna mina ord så låter det riktigt jäkla bra.

Hederlig trash metal blandat med köttig heavy metal flätas snyggt ihop så som OVERKILL långt tillbaka är kända för, där den inledande och drygt åtta minuter långa ”The green and black” öppnar upp paketet med både fart och fläsk. Därefter fortsätter det också i samma tecken genom hela plattan. Bästa spår är utan tvekan ”Bring me the night” och är brännmärkt som en garanterad förfestdänga.

Jag vill förresten här i långt efterhand gratulera Bobby ”Blitz” Ellsworth som tryckte ner femtio ljus i sin födelsedagstårta förra året. Gubbtjyven må se mer och mer härdad ut för varje Marlboro-cigarett han drar i sig var fjärde sekund, men rösten är det ta mig fan inget fel på efter alla dessa år. En bitsk och rosslig stämma som många skulle döda för.  

Det är bara att konstatera att den klassiska akten har återigen hittat en riktigt god form och med denna kraftansträngning visar man definitivt inga tecken på skraltig ålderdom.
Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2010-04-28