Visa skriven av
Visa i
ZOMBIEKRIG - "Undantagstillstånd"
GMR, Border, 2010

"Ett vedersakat proppmätt folk i förblindad konsumtion. – Som blivit troget vid sin läst i symetrisk formation. – Vid slutet av en mörkgrå dag. – Vi släpar oss tillbaka till vad? – Nån annan sagt är det som vi vill ha. – Elektriskt ljus av opium."

Med dessa ljusskygga rader vill jag försöka visa var på "må bra" skalan som ZOMBIEKRIG befinner sig med sin debutplatta "Undantagstillstånd". Inte riktigt lika dystert som till exempel TOTALT JÄVLA MÖRKER, men inte långt ifrån. Det handlar med andra ord om nattsvart thrash metal framförd och skaldad på svenska. Det ligger något tyskt över hela produktionen men är mycket, mycket mer klinisk än de tyska banden. Framförallt tänker jag en del på DESTRUCTION men det kan givetvis även vara den ganska stora dos punkrock som man vävt in i sitt riffande.

Mannen med den välvässade rösten kommer från Axel (ex MARIONETTE) och det bokstavligt talar sprutar svavelsyra ur munnen på honom när han spottar fram texterna. Även resten av bandet, El Guapo, Martin och Peter, gör en ypperlig insats på sina respektive instrument. Kanske inte de mest nyskapande thrash-riffen, men å andra sidan jävligt bra hopknåpade, vilket får nacken att gunga hårt utan vidare. Favoriter är "Håll käften, ge mig dina pengar", "Opium" (textutdraget ovan) och sista låten "Lögn efter lögn". Man har även lyckats med konststycket att göra en thrash-balad, "Fylla dig med svart" som är en sjukt bra låt som bara den har gått på repeat på min stereo många gånger.

Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2010-06-14