Visa skriven av
Visa i
IMPERIAL STATE ELECTRIC - "Imperial State Electric"
Psychout Records, Sound Pollution, 2010

Nicke Andersson (ex-ENTOMBED, ex-HELLACOPTERS, DEATH BREATH) har svarvat ihop mer eller mindre en soloplatta under namnet IMPERIAL STATE ELECTRIC, men har givetvis även inbjudit några gäster, som till exempel sin gamle vapendragare Dregen (ex-HELLACOPTERS, BACKYARD BABIES). Detta är, vill jag påstå, den naturliga fortsättningen på HELLACOPTERS i en mer pop-orienterad riktning. Här slår Nicke samman det bästa från sina gamla rockhjältar med stor betoning på KISS, men även med en stor dos BEATLES vilket märks väldigt tydligt i "I´ll Let You Down". Sticket där är så mycket BEATLES så att jag kan svära på att även Lennon börjar skaka på nacken i sin grav.

Skivan är packad med tolv klockrena hits, alla med en egen potential att klara sig som singellåt, men i mina öron är det just de lugnaste och mer popiga bitarna som är de bästa som "Lee Anne", "Dieased Pieces Of My Heart" och även redan nämnda BEATLES-bit. Rockstänkarna blir lite för mycket KISS och lite för lite HELLACOPTERS för min smak, men är självklart ändå riktigt bra.

Likt kung Midas så finns det vissa människor som knappt behöver lyfta sitt finger och ändå blir allt guld som de rör vid. Lite så är det även med herr Andersson, för ger man honom en gura i näven så kan man ge sig fan på att han, innan man hunnit vända sig om, klämt fram en ny hitlåt. Visst saknar jag det stökiga och (alla fall från början) skitiga HELLACOPTERS-soundet, jämförelsen är ofrånkomlig, men detta är ett nytt Nicke-projekt och visst gör han det bra, nästan overkligt bra. Han kanske har precis som den gamle blueslegenden Robert Johnson, sålt sin själ till djävulen?

Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2010-06-15