Visa skriven av
Visa i
OZZY OSBOURNE - "Scream"
Epic, import, 2010

När den här plattans titlar publicerades blev jag en aning skeptisk. "Let me hear you scream", "I love you all", "I want it more" är i mina ögon väldigt tråkiga titlar och jag var rädd för att den här plattan skulle bli en mycket avslagen historia.

Produktionen är mycket modern.Vill du ha soundet från de första OZZY OSBOURNE-plattorna så kan du bli besviken, för musiken har mer gemensamt med band som exempelvis SYSTEM OF A DOWN. Själv tycker jag faktiskt att Ozzys sång passar bra ihop med musiken, som det finns mycket energi i. Sången är ungefär som den brukar vara. Ozzy skriker rejält några gånger. Jag får känslan att han vill visa att han har mycket kvar att ge.

Jag tycker att den här skivan har en hel del fina stunder. Ovan nämnda "Let me hear you scream" är en riktig stänkare med stenhårda riff, "Soul sucker"  är en tung och malande låt som sitter som en smäck. Balladen "Life won´t wait" är en riktigt vacker låt, som man nog bör gilla om man gillar låtar som "Mama, I´m coming home" och "Diary of a madman". Lite avslaget blir det tyvärr också. – det finns en hel del sådana där malande låtar som aldrig riktigt lyfter.

På det stora hela så får jag ändå säga att jag är nöjd. Plattan når inte alls upp till samma nivå som de gamla plattorna, men vem hade förväntat sig det? Den 7 september gör han en spelning i Globen. Jag tror att han kan köra ett par låtar från den här plattan med gott resultat. Klart godkänt, Ozzy Osbourne!

Av: Jens Lundell
Publicerad: 2010-06-15