Visa skriven av
Visa i
WATAIN - "Lawless Darkness"
Seasons Of Mist, Sound Pollution, 2010

Försmaken jag fick av WATAINs nyaste alster ”Lawless Darkness” var i form av singeln ”Reaping Death” som bland annat innehåller textraderna: "Higher, higher, come on you sluts of fire, daughters of the black moon" vilket i mitt tycke är så jäkla häftigt att jag får gåshud varje gång jag hör den. Dessa ondskans främsta svenska fanbärare är tightare än någonsin.

I en värld då allt fler band fnaskar bort sin själ för att nå ut till den breda massan skiter WATAIN fullständigt i vad som är inne eller vad som säljer. De kör sitt eget race, och i en musikgenre där det betyder mycket att vara "true" ligger Uppsalabandet högt i topp.

”Lawless Darkness” annonserades ut med orden “On June 7, Black Metal Shall Be Reborn” och grabbarna har råd att vara kaxiga. När första spåret ”Death's Cold Dark” kickar igång efter det smygande introt blir jag inte besviken. Min favoritlåt är fortfarande ”Reaping Death” efter de tidigare nämnda textraderna, men varje spår bär på guldkorn av olika slag. Titelspåret "Lawless Darkness" är den enda låten utan någon som helst sång och den är ett skönt avbrott i mitten av plattan innan helvetet brakar igång igen.

WATAIN har alltid haft ett eget sound. Det är något väldigt ödsligt och vemodigt ylande över gitarrerna. Det manglas på i hederlig black metal-anda samtidigt som deras sköna taktbyten bryter av när man minst anar det. Brutalt, hårt och alldeles lagom melodiöst. WATAIN har blivit stora utan att ha blivit stora om ni förstår vad jag menar. Fortsätter dom att köra sitt eget race så kan det omöjligt gå fel. Det kommer krävas mycket för att putta ner dessa mörkrets mästare från tronen.

FUCK THE WORLD!

HAIL SATAN!

Officiell webbplats

Officiell MySpace

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2010-06-18