Visa skriven av
Visa i
QUIET RIOT - "Rehab"
Chavis Records, , 2006

Inte nog med att band som folk minns och som var riktigt bra på sin tid återförenas till höger och vänster. Nu har även dagssländorna och de band från åttiotalet som nästan ingen brydde sig om börjat släppa album igen. För ärligt talat, är det verkligen någon som saknat QUIET RIOT? Är det ens någon som kan nämna mer än tre minnesvärda låtar som de presterade under sina "glansdagar"?

Nej, det är det inte. Detta faktum plus det faktum att "Rehab" är något av det ruggigaste skit jag någonsin tvingats ta mig igenom tillintetgör fullständigt detta albums och denna återförenings existensberättigande.

Det som gubbarna bjuder på är inte ens i närheten av klassikern "Metal health" (1983), som torde vara det enda hyffsat bra de presterat. Ingen ölstinn partyrock här inte. Istället plågas mina öron av trött och lätt bluesig gubbrock med påklistrad tuffingattityd som endast ett fåtal herrar runt femtio kommer undan med, och ingen av dem spelar i QUIET RIOT.

Plattan igenom går jag från skräckslagen förvåning över hur substanslöst och uselt det är till skrattanfall framkallade av precis samma uselhet, men när det hela slutligen avslutas med åtta minuter långa och ruskigt dåliga "Evil woman" börjar jag seriöst undra om QUIET RIOT vill ta död på mig och vad jag egentligen gjort för att förtjäna detta straff. Det gör verkligen fysiskt ont så jävla dåligt som det är.

Aldrig, aldrig, ALDRIG kommer jag att spela den här smörjan igen. Jag stoppar hellre upp åtta färska habaneros i röven och dricker klorin.

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2006-11-07