Visa skriven av
Visa i
VIRAL LOAD & PUTRID PILE - "VIRAL LOAD & PUTRID PILE"
Relapse, Border, 2010

De två enmansorkestrarna VIRAL LOAD (Shawn Whitaker) och  PUTRID PILE (Shaun Lacanne) delar utrymme på denna Relapseutgivna laserdisk. Vad de här projekten har gemensamt är mycket, dels att de båda spelar brutal dödsmetall av amerikanskt snitt, har väldigt guttural sång och båda har en trummaskin som hamrar fram de sterila blastbeatsen.

VIRAL LOAD är först ut med tre låtar, två egenhändigt komponerade och en cover på tragiskt underskattade knasthrashbandet DEAD HORSE. "Dog Food Lube" och "Methlab Machete Massacre" som de egenkomponerade låtarna heter, stinker SUFFOCATION och CANNIBAL CORPSE – kanske lite väl mycket.

PUTRID PILEs deathmetal är lite mer teknisk och har en mer teknisk touch än ovanstående band.  Inspirationen här är MISERY INDEX och DYING FETUS utan att vara ett plagiat. Trummaskinen smattrar på något infernaliskt bitvis.

Sammanfattningsvis kan man säga att den här CDn är väldigt annonym. Inget nytt under solen. Visst är låtarna väl framförda och produktionen klanderfri, men vad hjälper det när låtarna inte ger ett bestående intryck?

VIRAL LOAD officiella Myspace

PUTRID PILE officiella Myspace

Av: Dan Bengtsson
Publicerad: 2010-11-17