Visa skriven av
Visa i
KING LIZARD - "Viva La Decadence"
Egen, Psycho DeVito Records, 2010

"We're so predictable it's unoriginal but we do it, and do it, and do it all
We throw our life away we do it everyday but we love it, and hate it, we love the taste  
We know it's all been said before but we love it 'til we're laying on the floor, we want more!"

Så inleds titelspåret på "Viva La Decadence", debutalbumet från Londons bästa sleazeband KING LIZARD (läs tidigare live-recension). Bandet öppnade nyligen för Svenska CRASHDIET när de lirade i London och här levereras vi 12 spår av högoktanig rock med en attityd och kaxighet som inte går av för hackor.

Precis som de nämner i texten här ovan så är det inget nytt. Alla klyschorna finns där men grabbarna är medvetna om det och de tar väl vara på sitt musikaliska arv. Dock tycker jag att KING LIZARD har ett hårdare sound med mer driv som jag kan sakna hos kollegor inom samma genre.

Några av låtarna finns med på bandets tidigare EP "Late Night Dynamite" (inspelad 2006) men resten är nytt material även om det framförts live under en längre tid. Musikaliskt har bandet utvecklats rejält och kvartetten är tighta som sjutton. Vi bjuds mestadels på fullt ös i låtar som "Rain On You", "Kan't Kill Rock N' Roll", "Taste The Hate" och "Late Night Dynamite" men såklart också mer tårdrypande toner som balladen "Not For Me".   

"Viva La Decadence" släpps den 1 december och för er som vill ha plattan med det ocensurerade, ej butiksvänliga omslaget med tuttar (!) så får ni gå in på bandets webbplats och förhandsboka redan nu.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, KING LIZARD är värda att hålla öronen öppna efter. Kom bara ihåg vart ni läste det först...

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2010-11-19