Visa skriven av
Visa i
PIKE - "Beyond The Surface"
egen, egen, 2010

Med ett muller drar Kungsör trion i PIKE igång sin tre låtars demoskiva. Min första tanke var att det var en lite väl skitig ljudbild och tänkte först avfärda bandet med en returbiljett till mixerbordet. Men efter ett par lyssningar så börjar deras smutsiga hantverk att falla mig mer och mer på läppen, där band som t.ex. KONGH fladdrar förbi i mitt huvud om man ska hitta en referens. Även drag av GRAND MAGUS tycker jag mig finna ibland.

Två av de tre låtarna är elva, respektive knappt tretton minuter långa, så invävt i manglet finns det gott om tid för lite flummigare utflykter. Och det är framför allt i dessa partier som det skitiga ljudet förlorar mest. Det känns som om det stjälper mer än hjälper så att säga. Så till nästa gång så tror jag bandet skulle tjäna på att lita lite mer på sina låtar, som är riktigt intressanta, utan att gömma sig allt för mycket bakom distortionen.

Alex Risbergs vokala insats försvinner även den lite i mixen, men verkar ändå vara ett riktigt bra grundämne som även den borde få en mer tydlig och framskjutande plats där han kan tro lite mer på sin förmåga. Om jag ska fortsätta på den kritiska linjen så kanske låtarnas längd ligger bandet lite i fatet, men det är samtidigt lite av grejen i denna genre. Men bäst tycker jag bandet är i den fyra och en halv minut långa "Thy Grave In Water", som ger dig den perfekta fläskläppen att suga på.

Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2010-11-30