Visa skriven av
Visa i
VERVAIN - "Stadens ljus"
Noble Way Records/Monument, Import, 2010

Jag har följt Malmöpågarna VERVAIN i hasorna nu ett tag. Har recenserat den lite valpiga demo CDn och den lite enahanda debutfullängdaren "Rigshospitalet".

Nu har killarna släppt nytt material, en sju tums vinyl EP. EP-formatet är perfekt för bandet, materialet blir inte enahanda och låtarna flyter inte ihop så som de gjorde på fullängdaren. Med "Stadens ljus" har VERVAIN renodlat sitt musikaliska uttryck. Det metalliska tuggandet har fått stå tillbaka för rappa melodiska hardcoredängor, vilket gör att material sitter betydligt klädsammare än tidigare.

Amerikansk melodisk nittio- och nollnolltals-hardcore som TEXAS IS THE REASON, FARSIDE och LIFTIME går nog varma i stereoapparaterna hemma hos hardcoreplutonen. Samtliga fyra låtar har texter på svenska, vad det innebär för karriären vet jag inte, kanske att bandet kan turnéra i folkparkerna här i vårt avlånga land som förband till LILLASYSTER?

VERVAINs "Stadens ljus", är det klart bästa materialet bandet har lyckats pressa ur sig. Jag ser fram emot nästa utgåva!

Officiell MySpace

Av: Dan Bengtsson
Publicerad: 2010-12-06