Visa skriven av
Visa i
JAG PANZER - "The Scourge Of Light"
SPV, Playground, 2011

Den 28 februari släpps Amerikanska gitarronanisterna JAG PANZERs nya album “The Scourge of Light”. Pompös heavy metal med ”stå på bergstoppen och känn vinden blåsa i håret-känsla”. Mycket melodiskt, väldigt mycket gitarrer och med låtitlar som ”Condemned To Fight” och ”Call To Arms”, lite överambitiöst i min mening. Jag har sagt det förr, den här genren är inte alls min tekopp men jag ska försöka skriva nåt snällt här.

Jag minns när filmen ”Kapten Corellis Mandolin” kom ut för ett antal år sedan. Ni vet den om en extremt smörig kärlekshistoria mellan Nicolas Cage och Penélope Cruz på en pittoresk ö under andra världskriget. Jag och en av mina manliga vänner gjorde misstaget att hyra den (fråga mig inte vad vi tänkte) och för att lindra våran besvikelse när vi genomled smörjan intalade vi oss gång på gång att den är ju inte dålig. Ingen höjdare men dålig kan man ju faktiskt inte säga att den är.

Samma känsla får jag när jag lyssnar på ”The Scourge Of Light”. Den är ju inte dåligt det är bara det sista jag känner för att lyssna på av precis samma anledning som jag känner för att avlida när jag tvingas se en romantisk komedi. Om du däremot gillar att lyssna på 10 spår av melodisk metal, ja då tror jag faktiskt att det här faller dig i smaken.

Se vilken objektiv recensent jag lyckades vara när jag bara la manken till!

Officiell webbplats

Officiell MySpace

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2011-01-04