Visa skriven av
Visa i
ENGRAINED - "Deep Rooted"
Steamhammer, Playground, 2010
Det sista jag brukar hänga upp mig på är om det jag hör är nyskapande eller inte. Jag menar att även om riffen är använda och återanvända tusen gånger om, vilka de flesta är vid det här laget, så är det viktiga för mig att bandet ifråga och deras musik fyller mig med den "där" känslan. Känslan av att detta är hopknåpat med hjärtat på rätt ställe och att kärleken till rocken har satts i första rummet. Den tyska kvartetten ENGRAINED når ungefär halvvägs på denna parameter.

"See Me Running" låter som en stänkare GLUECIFER hade kunnat svänga ihop, "For All..." andas känslan av en tidig BACKYARD BABIES ballad, och "Holiday Prostitute" hade kunnat vara en låt från valfritt engelskt oi band från 80-talet. Lägg över allt en lätt dimma av MISFITS som i till exempel "Devil´s Don´t Dream" och man förstår kanske lite hur det låter och att det inte är något nytt under solen som skapats.

Det är inte oävet framfört och sångaren "Fenne" har en lagom skönt hes whisky röst, men den "där" känslan vill inte riktigt infinna sig. Självklart brinner de för rocken och i cd-häftet ser man en snubbe med bandets logga tatuerad över magen och på båda armarna, troligtvis en av medlemmarna själva, men det hjälper inte för sammantaget blir det lite tamt. Jag kan inte komma på en bättre beskrivning. Däremot kan jag ganska lätt tänka mig att live skulle bandet kunna få igång vilken ölstinn publik som helst, där även jag skulle utan större problem vilja ruska om min skalp till tyskarnas punkrock.

Officiell MySpace
Av: Simon Ellard
Publicerad: 2011-01-06