Visa skriven av
Visa i
INTERMENT - "Into The Crypts Of Blasphemy"
Pulverised, Sound Pollution, 2010

Bidragen på spliten med amerikanska FUNEBRARUM från 2007 golvade mig rejält. Fem låtar som snabbt fick mig att bli småskamset medveten om att jag faktiskt missade detta gäng totalt under cool demosamlartid för runt tjugo år sedan. Hade lite koll på andra Avestagäng som UNCANNY, CENTINEX och FULMINATION, men…?

I vilket fall som helst har jag länge väntat på ett fullmatat vax med svenskt helvetesmangel från dessa rutinerade rävar. Ett band som skyndar långsamt då verksamheten återupptogs 2002, efter att allting lades i träda åtta år tidigare. Men den långa väntan har varit väl värd för det här är fan i mig inget slapphänt släpp. Alla nio dödsdängor slår fläskigt brutalhårt och härligt gravunket. Två gamla demotitlar, “Where death will increase” och “Morbid death”, uppenbarar sig igen förresten och har enligt mig fått rejäla ansiktslyft.

Att man är gamla i gemet med rötterna djupt rotade visar för övrigt att man inte på något vis försöker få det att låta gammalt, utan att man bara gör det, och är det - alltså äkta svensk jävla dödsmetall! Ta gitarrljudet. Vilket gitarrljud! Är det gamla Boss Heavy Metal-pedaler som hjälper till att få till mullret mån tro? Hur som helst så är inte många band på senare tid som varit i närheten av sådan här helvetesdistorsion som verkligen får en att jämföra med ENTOMBEDs och DISMEMBERs bästa dagar.

Singapores Pulverised records måste vara äckligt nöjda över sitt blågula 2010. Jag menar, BASTARD PRIEST, CRUCIFYRE, DESULTORY, och INTERMENT. Dödligt mäktigt!

INTERMENT MySpace

Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2011-02-02