Visa skriven av
Visa i
SATOR - "Under The Radar"
Wild Kingdom Records, Sound Pollution, 2011

SATOR är och har varit ett begrepp i Sverige under många år. Det har varit synonymt med högklassig rock. Själv hörde jag "We're Right, You're Wrong" och "I Wanna Go Home" från "Headquake" när plattan kom. Efter det gick låtarna varma på varje fest. Det är ett tag sen ovan nämnda album kom och SATOR har legat på sparlåga de senaste åren. De har visserligen sin storhetstid bakom sig men behöver ändå inte bevisa vilket suveränt och vitalt rockband de fortfarande är.

Det visar nämligen "Under The Radar" tydligt. "Under The Radar" är bredbent, skramlig rock'n'roll. Visst, det finns kanske inte någon ny "I Wanna Go Home" men som helhet är den en genuin rockplatta.

Jag tycker att det är slagkraftigt, naket och in-your-face rock i ett stundtals drivande tempo. Det är oputsat och något oslipat, men va f-n – det är rock'n'roll.

Lite här och där tycker jag det smyger in tydliga inspirationer från RAMONES, vilket känns helrätt i sammanhanget. Och visst kan man vara kritisk – det är inget nytänkande – men varför ska det alltid vara det? Precis som band som HELLACOPTERS går SATOR sin egen väg, tack och lov för det! 

"Under The Radar" är en bra platta som slår an en nerv som jag tycker behövs i dagens utbud av "Idol" och andra stereotypa snabbmatsförpackningar av band och artister.

Bäst är titelspåret och inledande "Your Up Gets Me Down" ihop med "You've Got Blood on Your Hands.

Officiell webbplats

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-02-20