Visa skriven av
Visa i
FLOTSAM AND JETSAM - "The Cold"
Nuclear Blast, ADA Nordic/Warner, 2011

”With their Nuclear Blast debut ”The Cold”, FLOTSAM AND JETSAM have gone back to their roots of playing old school thrash metal”.

Vilket jävla skitsnack! Total falsk marknadsföring och jag undrar om inte killarna själva retar sig på sådant här skivbolagsdravel. Hur som haver så är ”The Cold” en bra metal-platta, men rätt så splittrad.

Från den hårt stampande öppningen ”Hypocrite” (vars sångstruktur jag inte riktigt hängde med i början men sitter ordentligt nu) till den schizofrena och ganska trötta avslutningen  ”Secret life” (men vansinnigt bra soloparti) är det sannerligen innehållsrikt. Hyfsat rappa "Always" och stöddiga ”Black cloud” är skitbra medan jag avskyr balladen ”Better off dead” (förbannat tjatig och gapig refräng). "Take" och ”Blackened eyes” trycker ganska hårt men har såsiga refränger. Titelspåret smeker mig tyngd och mystik för att sedan bryta ut i en grymt stor allsångs-catchig och mäktig refräng.

Som sagt finns det många skepnader och även om här finns en del dalar så dominerar topparna. En sak är säker i alla fall. Fastän Eric "A.K." Knutson kanske inte längre kommer upp i sylvassa toppar som i ungdomens dagar så visar han här att röstresurserna fortfarande är helt fantastiska.

Officiell MySpace

Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2011-02-21