Visa skriven av
Visa i
CORPSE MOLESTER CULT - "Corpse Molester Cult"
Hammerheart Records, egen, 2011

Från bastubadarnas heliga land kommer CORPSE MOLESTER CULT med sin självbetitlade fyraspårs EP. Finnarna lirar tung, old school, gore-death metal som blandas med lite samplingar och det låter, ja, väldigt old school death metal helt enkelt med lagom doser tunggung. Om jag förstår det hela rätt enligt information hämtat från det världsomspunna internet så är EPn inspelad redan 2008 men släpps nu igen? Huruvida det är ett nysläpp eller en nyinspelning får jag ingen riktig klarhet i men det är ju dock mindre viktigt i sammanhanget.

EPn inleds med ”Born From A Whore” och följs sedan upp med andra föräldraförbjudna titlar som ”The Divine Art Of Amputation”, ”Sadistik” och ”Nefastus Inanis”. Jag tycker att grabbarna hade tjänat på att ha en fläskigare ljudbild som skulle fått det hela att svänga ännu tyngre men det öser på helt okej ändå. Självklart får soundet en att tänka på storheter som ENTOMBED och liknande dödsband medans samplingarna ger små flashbacks till gamla hederliga MORTICIAN.

Det är alltid svårt att göra en riktigt bra bedömning med endast fyra spår att tillgå. Ser gärna att jag får en fullängdare i min ägo framöver för en fylligare recension. Tills dess får jag nöja mig med att ödmjukt gunga huvudet lätt till dessa fyra spår på ”Corpse Molester Cult”.

Officiell MySpace

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2011-02-28