Visa skriven av
Visa i
WHITESNAKE - "Forevermore"
Frontiers Records, Cosmos Music Group, 2011

David Coverdale och hans WHITESNAKE har blivit en legendarisk rock'n'roll-institution sedan starten 1977. Själv så stiftade jag bekantskap med Mr Coverdale och co redan 1982 med plattan "Saints And Sinners". Det känns konstigt att dom inte gjort mer än elva studioalbum med tanke på vilken låtskatt dom har i sina gömmor.  

Ihop med supergitarristen Doug Aldrich har Coverdale fått en välbehövlig nytändning vilket visat sig i en mängd turnéer, plattan "Good To Be Bad" och nu kommer senaste alstret "Forevermore". Men tanke på att ormen legat i dvala under några år så tycker jag det är roligt att David återupptäckt att det är roligt att spela hård rock igen. 

Jag tycker dock inte att de senaste två plattorna håller lika hög klass som tidigare material. Men med en lägstanivå som sträcker sig betydligt över andra bands högstanivå så räcker det ändå tillräckligt långt för att få ett fräscht, uppdaterat sound och ett knippe nya klassiska låtar.

Soundet är betydligt fetare (läs även; nedstämda gitarrer) än tidigare och produktionen är snyggt anpassad till Mr Coverdales mogna röst. "Forevermore" är i samma anda och uppbyggnad som "Good To Be Bad". Powerballaden "Easier Said Than Done" är en låt som passar det nya konceptet perfekt. Nya videon "Love Will Set You Free" känns bara helt rätt och "Tell Me How" gungar på med sköna bluesinfluenser. Gott drivande "Dogs In The Street" kunde lika väl vara med på plattan "1987".   

Halvakustiska "One Of These Days" slår an en nerv och känsla som känns fräscht och nytt för WHITESNAKE vilket är klart positivt. Med "Forevermore" känns det som David Coverdale fortfarande har mycket att tillföra dagens musikscen, både musikaliskt och med en klart lysande rockstjärnestatus.

Officiell webbplats

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-03-13