Visa skriven av
Visa i
LOU SIFFER AND THE HOWLING DEMONS - "The Devil's Ride"
Eget, egen, 2011

När jag för en tid sedan recenserade Uppsalagrabbarna LOU SIFFER AND THE HOWLING DEMONS singel ”The Mosher” (läs recension här) så skrev jag att jag gärna ville höra mer av bandet i form av en fullängdare. Nu är den här och titeln lyder ”The Devil's Ride”. Avgasdoftande, bluesig tuff rock som både ljudmässigt och sångmässigt avslöjar att DANZIG (som jag gillar väldigt mycket) samt MUSTASCH (som jag gillar mindre) är och har varit stora influenser. Finns det inte lite DANKO JONES här också? Lite mobbat är det att hela tiden behöva dra paralleller men det går inte att undvika.

The Devil's Ride” rivstartar med första singeln ”The Mosher” och därifrån accelererar det bara. Den första låten som verkligen fastnar hos mig är spår fyra ”Legend”. Nu börjar det likna något! Skitskön stålgitarr som direkt för tankarna till DANZIGs fantastiska ”777”. Mer punkrockfeeling får vi i ”Gasser -55” samt efterföljande ”Killing Is Fun” som låter väldigt mycket gamla MISFITS (förlåt ännu en jämförelse men det är en jämförelse gjord med kärlek). ”Under Attack” är renodlad rockabilly och fan, jag gillar det här!

Efter första genomlyssningen kände jag jag att vokalisten K-oz kunde ryta till lite, lite mer och ljudbilden kunde vara lite, lite fetare men efter ytterligare några varv i cd spelaren så tar jag tillbaks det. Det svänger bra nog som det är och det är få svaga låtar. Trots mängder av jämförelser, något som vissa skulle kalla rip-offs, så gillar jag bandets koncept. Jag skrev att jag ville höra mer och det fick jag. ”The Devil's Ride” är en praktplatta som bara växer. Tack grabbar, bra jobbat!

Officiell MySpace

 

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2011-03-15