Visa skriven av
Visa i
KINGDOM COME - "Rendered Waters"
SteamHammer/SPV, Playground Music Scandinavia, 2011

KINGDOM COME har med sin LED ZEPPELIN-inspirerande musik satt sina spår genom åren. "Rendered Waters" är nyinspelningar av gamla klassiker vid sidan av tre nyskrivna alster. Jag måste erkänna att jag normalt sett är lite negativ till nyinspelningar av gamla örhängen. Det har genom tiderna gjorts en massa försöka att återskapa något klassiskt med ett modernare sound med skiftande resultat. Min åsikt är att en klassiker är bra som den är, i den tidens anda, låtmässigt sett och även inspelningstekniskt. Det är de ingredienser som gjort en låt och ett album unikt.

Hur låter då "Rendered Waters" utifrån den infallsvinkeln? Jag måste erkänna att jag tycker om den tyngre och mörkare förpackningen. Soundet är råare än originalen och livekänslan är påtaglig vilket är positivt. Jag såg KINGDOM COME i september förra året på STOCKHOLM ROCK OUT där de levererade ett tungt groovigt set, känslan på "Rendered Waters" är densamma.

Jag tycker att KINGDOM COME ibland känns slätstrukna och intesägande. Men plattan känns ändå ha en given plats i cd-hyllan för alla inbitna fans och även de som vill känna på Lenny Wolf låtskrivartalanger. Bäst är inledande "Can't Deny", "Seventeen" och avslutande "Break Down The Wall.

Officiell webbplats

 

 

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-03-21