Visa skriven av
Visa i
CHILDREN OF BODOM - "Relentless Reckless Forever"
Spinefarm, Universal Finland, 2011

På detta bandets tionde släpp, den sjunde ”riktiga” plattan då live- och coverskivor enligt bandmedlemmarna själva inte räknas, har finnarna för första gången tagit hjälp av en producent – ingen mindre än Matt Hyde. Även om den amerikanska bastuälskarens influenser märks av är det sköna med CHILDREN OF BODOM att man vet vad man får; det blir ölsveparmusik, gympepp och trycka-på-gasen-melodier - inget annat.

"Relentless Reckless Forever" är inget undantag, istället kristalliseras konceptet med hård arrogant metal och episka keyboardslingor. Här bjuds Alexi Laihos gitarrmagi och låtskrivargeni samtidigt som den familjärt kaxiga ”I don’t give a fuck”-attityden är påtaglig.

Plattan inleds med två riktiga knock-outs till låtar i form av ”Not My Funeral” och ”Shovel Knockout” och när plattans nio spår spelats igenom är det fortfarande dessa två som rungar mest i öronen.

”Was It Worth It?” valdes till första singel på grund av sin medryckande refräng och även om den inte representerar plattan överlag är den skivans givna hit. Du kommer utan tvivel finna dig själv nynnandes med i de fenomenala intro-riffen.

Partyprissarna från Finland har inte rört ihop någon musikkulinarisk nyhet med ”Relentless Reckless Forever” men denna välkryddade biff till skiva kommer inte att göra något COB-fan besviket. Och varför inte hålla sig till ett recept som funkar?

Officiell MySpace

Av: Bella Qvist
Publicerad: 2011-03-23