Visa skriven av
Visa i
CHROME DIVISION - "3rd Round Knockout"
Nuclear Blast, Warner Music, 2011

Vad får man om man kastar ihop ett gäng norska metalsnubbar (bland andra Shagrath från DIMMU BORGIR och Tony White från MINAS TIRITH) som alla varit med i leken ett tag? Jo man får CHROME DIVISION. Med mottot Booze, Broads and Beelzebub kan ni kanske gissa er till hur det låter. Det är tung partyrock med mullrande bas, malande guror och låtar om stringtrosor och supande.

Det första spåret på ”3rd Round Knockout” som fångar mitt intresse är ”Zombies & Monsters” och speciellt efterföljande coola ”Fight (Rumble And Roll)” som inleds med orden “I have come here to kick ass” och sen röjer loss ordentligt. ”Long Distance Call Girl” bjussar på sköna refränger men detta norskarnas andra album är inget jag skulle räkna som ett mästerverk, dock gillar jag den feta ljudbilden starkt.

Tar man ”3rd Round Knockout” för vad det är så är det helt okej. Tror nog för övrigt att det här är första gången jag hört en hårdrocksversion av ”Ghost Riders In The Sky” (skriven av Stan Jones men kanske mest känd från Johnny Cashs version). Jag vet inte vad mannen i svart skulle ha tyckt om det här men det låter inte så pjåkigt.

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2011-03-29