Visa skriven av
Visa i
LETLIVE. - "Fake History"
Epitaph, PGM, 2011

”Fake History” kom ut den 23 april 2010. Den 11 april i år släpper letlive. samma skiva igen, nu med tre bonusspår och nytt skivbolag.

Det betyder att vi som missade plattan förra året får en ny chans att kvala in den på våra årsbästa-listor. Och tro mig, det kommer vi att vilja göra.

”Fake History” är en minst sagt actionfylld platta. De musikaliska influenserna är lika vitt spridda som sångaren Jason Aalon Butlers vokala talanger och det gör att det är allt annat än lätt att placera Los Angeles-bandet i någon kategori. Enligt pressreleasen är letlive. indie-post-hardcore och i mina öron lyckas de dessutom låta både punk, rock och soul.

Jag kommer att tänka på AT THE DRIVE IN, PROPAGHANDI, REFUSED, STRIKE ANYWHERE och GLASSJAW men du kommer säkert att få andra referenser i ditt huvud. Det är just komplexiteten som är en av de huvudsakliga anledningarna till att det här bandet är så spännande.

Skivan är sprängfylld av talang och fantastiska spår. ”Renegade ’68” är en låt som får mig att känna en enorm längtan efter att skruva upp musiken till max, hoppa, vråla, skrika och dansa. Det sliter och drar i mig och jag blir sådär fantastiskt lycklig som man kan bli när man upptäcker musik som är så sjukt jävla bra.

Men det är en ångestfylld ballad som slår huvudet på spiken. ”Muther” är en galet grym duett som, även om den får mig att tänka lite på både MARS VOLTA och BRING ME THE HORIZON, är ett mästerverk utan egentlig jämförelse. Ren njutning.

Det är verkligen en kontrasternas platta och gillar du att överraskas av omväxlande tongångar på samma fantastiskt höga nivå rekommenderas letlive. varmt. Eller vad sägs om en musikalisk resa från feta bongotrummor via jazzig soul till hård hardcore?

Den enda kritik jag har för letlive. är att plattan nog mådde bättre av att vara ett par spår kortare, för även om samtliga låtar är utsökta tröttnar man ändå lite mot slutet. Å andra sidan hade det varit trist om de släppt precis samma platta igen.

MySpace (Missa inte live-videon till The Sick, Sick 6.8 Billion.)

Hemsida

Av: Bella Qvist
Publicerad: 2011-03-30