Visa skriven av
Visa i
URIAH HEEP - "Into The Wild"
Frontiers Records, Cosmos Music Group, 2011

Även om det inte är många originalmedlemmar kvar i URIAH HEEP så har de fortfarande ett respekterat namn som gör att de kan turnera världen runt och glädja sina fans. Nya plattan "Into The Wild" är ett lysande exempel på att gammal är äldst. Det låter för jäkla bra helt enkelt. Det är uppdaterad sjuttiotals rock när den är som absolut bäst.

Min första kontakt med bandet var så sent som i mitten på nittiotalet på Heden i Göteborg där de spelade med bland andra DEEP PURPLE. Då fick jag upp ögonen för detta klassiska band. Och ovannämnda band är stundtals en tydlig inspirationskälla på detta nya alster. Det är melodiöst och med ett sväng som annars bara Ian Paice (DEEP PURPLE) kan frambringa. 

Med Mick Box i täten så har URIAH HEEP 2011 levererat ett (enligt mig) av de bästa albumen de någonsin gjort. Phil Lanzons hammondorgel är mäktig och kommer fram perfekt i ljudbilden. Bernie Shaws röst är klockren och påminner konstigt nog ibland om Björn Skifs. Och det i största positiva beundran och bemärkelse.

Bäst är "Southern Star", "Nail On The Head", "I Can See You" och titelspåret i en annars mycket jämn platta som lär ligga i cd-spelaren under en längre tid.

Köp köp köp!!! 

Officiell Webbplats

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-03-30