Visa skriven av
Visa i
IMPIETY - "Worshippers of the Seventh Tyranny"
Agonia Records, import, 2011

Att det sjunde albumet från Singapores kultiga black/death-manglare IMPIETY består av en enda låt på 38 minuter och 33 sekunder känns verkligen som en högoddsare, men så är det. Här har kvartetten med den evige bandgeneralen Shyaithan (född Mohammad Abdul Ariffen Deen, sång, bass, tidigare även gitarr) i spetsen alltså tagit det som VENOM gjorde på "At war with Satan" dubbelt så långt - där titelspåret ju klockar in på "endast" 19:56. Men är det mer än en gimmick? Hur låter det? För jävla bra är svaret på den sista frågan.

Visst kan man se det som ett experiment eller någon sorts egoistisk onani från IMPIETYs sida men "Worshippers of the seventh tyrany" innehåller för mycket grymt thrashigt ös, tungt sväng, pampiga gitarrharmonier och rasande sataniskt smatter för att avvisas. Mitt enda klagomål på det faktum att det bara är en låt är att det blir ett herrans massa spolande fram och tillbaka när man vill höra sina favoritstycken. Men efter att ha gjort lite egna minnesanteckningar stör det mig inte nämnvärt längre. Jag tycker nästan snarare att det är lite coolt att ha en alldeles egen karta till skatterna som gömmer sig i detta album.

Något som talar mycket för att "Worshippers of the seventh tyrany" dock har sitt ursprung lite i Shyaithans ego är det sätt bandet här djupdyker i de influenser som givit dem det sound som normalt saluförs på deras album. Med andra ord dyrkas gamla legendarer som SODOM, BATHORY och framför allt CELTIC FROST hejdlöst i såväl musik som i sångprestation. Det är inte lika mycket blastbeats och hejdlöst rens som jag är van vid på en platta med IMPIETY utan fokus ligger snarare på stämningsfullhet och mässande tyngd.

"Worshippers of the seventh tyrany" är ett coolt äventyr som jag är glad att IMPIETY tog sig mod att göra. Jag kommer att spela det här albumet mängder med gånger, men det är nog ändå min förhoppning att nästa platta blir av det mer ortodoxa slaget.

Officiell webbplats
Officiell MySpace
Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2011-04-05