Visa skriven av
Visa i
KING KOBRA - "KING KOBRA"
Frontiers Records, Cosmos Music Group, 2011

KING KOBRA var aldrig ett av de större banden ens under sin storhetstid. Min första kontakt var som många andra svenskar genom Svt:s Metalljournalen i mitten på åttiotalet. Videon till låten ”Hunger” gjorde ett starkt intryck på mig. Ihop med hiten ”Iron Eagle” så var det i princip allt jag hörde från bandet, sen blev det total tystnad. Ja, fram tills sångaren Mark Free bestämde sig för att operera sig till kvinna. Men bandet var mer eller mindre bortglömt.

Men nu är det alltså dags för en i raden av många återföreningar. Ja, nästan i alla fall. Förutom sångaren/sångerska Mark som numer går under namnet Marcie och sjunger i UNRULY CHILD. Istället har Carmine Appice och co kallat in Paul Shortino, före detta sångare i mediokra ROUGH CUTT vars största framgång på denna sida pölen var när han fick sjunga lead i hjälpprojektet HEAR'N'AID 1985.

Basisten Johnny Rod gjorde under några år tjänst i W.A.S.P. med beröm godkänt. Annars har det varit ganska tyst om killarna i bandet. Ja, givetvis förutom den gamle skinnplågaren Carmine Appice då. Han har under senare år återupplivat gamla band och har bland annat varit på Sweden Rock Festival och spelat.

Men nog om dåtid. Hur låter då KING KOBRA anno 2011. Ja, det är godkänt. Det är faktiskt helt ok tycker jag. Soundet är hyfsat fräscht och uppdaterat med en bra tyngd i låtarna. Paul Shortinos sång passar in bra och det känns som ett väl grundat teamarbete. Det jag skulle önska är mer upptempo-låtar. Inledande ”Rock This House” är ett lysande exempel. Men annars är det alldeles för många midtempo-låtar.

Det är definitivt ingen revolutionerande platta, det ska man inte vänta sig. Men det är en helt ok samling låtar även om jag inte skulle kunna säga att alstren är unika för KING KOBRA. Men här finns guldkorn som till exempel ”Tear Down The Walls”, ”Midnight Woman” och balladen ”Fade Away”.

Officiell Webbplats

Gå gärna in och läs Critical Mass nyhet om plattan från februari i år med lyssningslänkar.

Critical Mass Nyheter

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-04-11