Visa skriven av
Visa i
ELECTRIC BOYS - "And Them Boys Done Swang"
Supernova Records , Cosmos Music Group, 2011

Conny Bloom och hans ELECTRIC BOYS är respekterade långt utanför Sveriges gränser. Deras ”All Lips N’ Hips” låg på ”heavy rotation” på MTV och bandet turnerade flitigt runt om i Europa och USA redan med debuten ”Funk-O-Metal Carpet Ride”. De låg etta på Trackslistan med ”För Fet För Ett Fuck” med Svullo (Micke Dubois R.I.P.). Men 1994 tackade ELECTRIC BOYS för sig. Där skulle sagan om killarna var finito, men icke.

Efter en ”best of” platta och premiärgig på Sweden Rock Festival 2009 blev det klubbgig och slutligen en turné med ALICE COOPER i december samma år. Hösten förra året tillbringades i studion och nu kommer resultatet i albumet ”And Them Boys Done Swang”.

ELECTRIC BOYS 2011 är fortfarande groovigt och bandet svänger som få. Även om jag tycker att det är roligt att de tar ut svängarna blir det ibland även deras fall. Jag saknar i det stora hela melodierna som gör att ELECTRIC BOYS än mer sticker ut hakan och visar att dom tillhör gräddan av moset. Det gjorde jag stundtals redan när det begav sig. Men visst finns ingredienserna som gör att det glänser till.

”Rollin’ Down The Road” och ”Put Your Arms Around Me” lär bli klassiker. ”A Mother Of A Love Story” känns fräsch och nytt blod i sammanhange, vilket är klart positivt, och plattans bästa låt. ”And Them Boys Done Swang” är en självklar fortsättning och utveckling av det unika sound som bara ELECTRIC BOYS kan ha.

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-05-02