Visa skriven av
Visa i
LUCID LEGEND - "s/t"
Egen produktion, egen, 2010

Alltså det här med förmåga eller åtminstone vilja att kunna presentera ett snyggt helhetsintryck. Jag var baserat på omslag och bandfoto tvärsäker på att detta skulle vara nån sorts hård metal och då mest troligt modern döds men med förhoppning om Bay area-thrash. Icke sa Nicke!

Nä det här är 80-talshårdrock och inget annat, den saken står illa kvickt klar. Nån sorts sleazerock måste man kalla musiken för, även om de både är hårdare och mörkare. I synnerhet då i stenhårda men samtidigt känslodrypande  ”Demon Seed”. Min önskan av thrash får också sitt lystmäte i tio sekunder i avslutande ”Lights Out” med ett kort parti som skulle kunna vara hämtat från METALLICAs Master of puppets.

Det började väldigt lovande. Det är tuffa riff och är allmänt kaxigt som sig bör. Hade detta kommit för fem år sedan hade jag skrikigt CRASH DIET-wannabes så högt jag kunnat. Nu när sleaze-vågen dött känns det snarare positivt med ett band som skiter i trender och kör på det de gillar och vill. Just därför ska jag kanske inte hänga upp mig så mycket på att de inte har uppsprejat hår och smink. Det hade dock ändå piggat upp om så varit fallet eftersom låtarna tyvärr inte är tillräckligt starka. 

Daniel Johansson sjunger stundtals väldigt likt den forne FATE-sångaren Per Johansson men att de två skulle vara släkt verkar inte troligt. Snarare är då det faktum att de har samma efternamn en lite lustig slump.

Nä jag lyssnar genom plattan en sista gång känner jag att jag blir så jäkla sur. Detta kunde ha varit så bra. Sången är svinbra, soundet är rätt, det är bett i musiken och till och med gitarrsolona är helt klart godkända. Men inte en enda minnesvärd låt finns att hämta. De är så fegt gjorda och rent ut sagt tjatiga och bara maler på med hopplösa arrangemang och total avsaknad av det man mest av allt vill ha av 80-talshårdrock, det vill säga omsorgsfullt arrade klimax och största tänkbara refränger. Fixa det till nästa gång och det blir toppbetyg!

Officiell MySpace

Av: Peter Jandreus
Publicerad: 2011-05-03