Visa skriven av
Visa i
GINGERPIG - "The Way Of The Gingerpig"
Suburban Records, Sound Pollution, 2011

Med grunden i Hammondorgeln så landar GINGERPIG av naturliga skäl i sjuttiotalets mylla. Bandet bildades så sent som i slutet på 2008 av Boudewijn Bonebakker (ex-GOREFEST). Med en inriktning mot frihet och fred bygger de sin musik med klara influenser från sent sexiotal och tidigt sjuttiotal. Min första känsla är att sådan här musik inte görs nuförtiden, den tillhör det förgångna. För min del brukar inte det vara negativt, tvärtom.

Men i det här fallet blir det för utdraget, session-likt och jam-aktigt. Det är i mina öron tråkigt. Det passar en tidig eftermiddag på Sweden Rock Festival med en kall öl i handen tillbakalutat i gröngräset när det inte finns något annat att lyssna på. Men på skiva, hemma i vardagsrummet? Nej, det håller inte hela vägen ut.

Den musikaliska förmågan är det inget fel på, den finns där. Och ljudbilden är välnyanserad och innehåller alla ingredienser som ska vara med i denna genre. Så är du en sucker för denna typ av musik – fine - då funkar det. Men det funkar inte för mig. 

Officiell MySpace

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-05-25