Visa skriven av
Visa i
ZOMBIE DESTRüKTION - "Dead west"
Self-released, import, 2011

Det är fyra år sedan jag hörde något från Linköpings-combon ZOMBIE DESTRÜKTION och det känns rätt länge med tanke på att deras debut "Tales of morbid mummification" faktiskt växt en del i mina öron sedan jag recenserade den 2007.

Därför är det också en sann fröjd att spinna igång den av bandet själva bekostade femlåtarsplattan "Dead west" för att upptäcka att bandet fortfarande håller måttet och kan det här med att smattra fram coolt mangel med glimten i ögat.

Här bjuds smattrande baskaggar och blastbeats tillsammans med såväl tungt som mer melodiskt och thrash-flirtande riffande och Cary B. Aaarghs (sång, gitarr, även i ABSCESSION) dödsgurgel låter till och med snäppet bättre denna gång.

Det normala upplägget brukar vara att lägga det starkaste materialet först men ZOMBIE DESTRÜKTION har på "Dead west" gjort precis tvärtom. Inledande "Old man liver" är cool men i min mening plattans svagaste spår och efter den ökar det bara i kvalitet för att nå sitt klimax i "Pinata of the living dead" och "The final solution" innan det hela tar slut.

Det enda jag egentligen önskar är att gitarrljudet var lite fetare och starkare i produktionen, men i övrigt är "Dead west" fin som fan.

Officiell MySpace

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2011-06-05