Visa skriven av
Visa i
EL CAMINO - "The Satanik Magiik"
Night Tripper Records, Border, 2011

Med grunden i BLACK SABBATH och KYUSS riffande bränner medlemmarna i EL CAMINO allt krut de lyckats trycka in i sin replokal på en gång. Med andra ord räcker både räcker det och blir över för att blåsa bort lokalen från jordens yta, och jag tror att hela Nässjö följer med. Eller snarare för att skapa en krater som når ända ner till Belsebubs domäner. Det är mörkt, blytungt, och som titeln på deras debutplatta antyder, väldigt sataniskt.  

Skivan består av åtta spår där första låten "Prelude To The Horns" är helt instrumental och sista biten "Avra Kehdabra" skulle kunna passa som ett soundtrack till en skräckfilm. Kvar blir då sex "riktiga" låtar om jag får uttrycka mig lite slarvigt, men vilka låtar sen. Alltså, jag är normalt sett inte speciellt road av 70-tals hårdrock som drar åt stoner-hållet, men detta är så jävla kraftfullt, brutalt svängigt och ondskefullt att jag kapitulerar totalt.

Sångaren, som kort och gott kallas D, har ett fantastiskt rivjärn mellan sina stämband och det är mycket tack vare hans röstresurser som "The Satanik Magiik" blir så bra. Självklart imponerar givetvis även övriga fyra medlemmars insatser på sina respektive instrument, men det är framförallt sången som skapar den där riktigt mörka och elaka stämningen. Hornpelle mot världen, 1-0.

Officiell MySpace
Night Tripper Records

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2011-06-18