Visa skriven av
Visa i
COLOSSUS - "Spiritual Myiasis"
Eget, egen, 2011

För drygt ett år sedan fick jag äran att recensera COLOSSUS förra demo och nu så får jag åter stifta bekantskap med denna Stockholms-trio. Tre spår fördelat på drygt arton minuter gör att det handlar om ganska långa låtar som ni förstår. Men vilka låtar sen, för när jag skriver långa låtar menar jag allt annat än långtråkiga eller dåliga bitar. Det är tungt, stabilt och fantastiskt tajt vilket gör att de arton minuterna sveper alldeles för snabbt förbi. I pressbladet skriver bandet att till hösten planeras en fullängdare att släppas, och jag längtar redan.

Sångaren och gitarristen Niklas Eriksson sjunger med sådan glödgad frenesi och hans röst har en så djup pondus att jag emellanåt får gåshud – mycket bättre insats än sist. Riffen är avgrundsdjupa i sin doomiga mollighet vilket gör att  bokstavligt talat ett mörker sprider sig i lägenheten och hela tillvaron blir svart. Sist skrev jag att de rör sig i ett NEUROSIS-landskap och det tycker jag fortfarande stämmer, men denna gång så står bandet än mer på egna ben och har hittat en mer egen identitet.

Av de tre låtarna är det svårt att peka ut en favorit då alla är minst lika bra, men kanske har jag personligen fastnat lite mer för sista spåret "Eternal Return" som griper tag i hela min själ och tiltar mig totalt ur balans. Lägg namnet COLOSSUS på minnet då jag verkligen tror att de har all möjlighet att bli riktigt stora.

Officiell MySpace
Officiell webbplats
Av: Simon Ellard
Publicerad: 2011-06-18