Visa skriven av
Visa i
FUBBIX - "Utanför systemet"
Heptown, Sound Pollution, 2011

En fubbick är en knepig typ. Åtminstone sa man så när jag var barn i Skåne på 70-talet. Så ett bandnamn som FUBBIX får denna söderlänning i exil att andas häftigare än normalt redan innan jag satt in skivan i spelaren. Att de dessutom har en låttitel som heter ”Knast” gör inte saken sämre. Om det finns någon skånsk parlör så betyder detta ord nämligen något i stil med idiot eller kanske ännu hellre som ungarna säger idag: noob (med reservation för stavning).

Då ska vi se..

Proto punk i stil med IGGY AND THE STOOGES fast med bra mycket modernare trumspel och ljudbild är första intrycket. Med rå sång på bred skånska, men det kom ju inte direkt som nån överraskning. Lägg sen till lite hardcore, lite MOTÖRHEAD och en hel del fotbollsrefränger. Med basen i förgrunden ger de oss ett skönt kaotiskt oväsen och de är som bäst när de lyckas hålla tillbaka hardcore-influenserna  och ”who-oh”-körerna.

Jag vill så gärna att detta ska vara fantastiskt men tyvärr så sticker det inte ut tillräckligt. Med en torrare produktion som för fram texterna och sången skulle det emellertid kunna bli en perfekt blandning av Kal P Dal och GBH! Detta är på intet sätt dåligt som det är men det saknas "det lilla extra".

Myspace

Av: Peter Jandreus
Publicerad: 2011-07-13