Visa skriven av
Visa i
FULLFORCE - "One"
Steamhammer, Playground Music, 2011

Stefan Elmgren (Ex HAMMERFALL) behöver ingen närmare presentation. Med medlemmar från HAMMERFALL, NARNIA och HEED får CLOUDSCAPEs Mike Andersson (sång) en massiv musikalisk uppbackning. Mike sjunger som vanligt med en pondus som få är förunnat med. Debuten ”One” är en blandning av klassisk metal och power metal när den borde vara som bäst.

Ljudbilden är precis så välnyanserad som den ska vara när det är den här typen av genre. Melodierna är lagom melodiösa utan att bli för trallvänliga. Men det är också albumets akilleshäl. Det är en lagom platta. Med det menar jag att det (mer eller mindre) inte finns några toppar men inte heller några dalar. Jag har lyssnat igenom plattan några gånger och slås av att jag inte vet hur jag ska ställa mig till den. Är det bra eller är det mindre bra, med andra ord – dåligt?

Det är definitivt inte dåligt, men det är inte heller något som sticker ut och är jättebra. Jag kanske har lite höga krav, jag vet inte, men jag vill ha mer. Av något. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är något som inte tilltalar eller får mig att reagera mer positivt eller för den delen negativt. En Svensson i mellanmjölkens land helt enkelt...

Officiell webbplats
Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-07-26