Visa skriven av
Visa i
EXELOUME - "Fairytale Of Perversion"
Vicisolum, Sound Pollution, 2011

Inför första rundan av norrmännens debut var förväntningarna minst sagt höga. Med ett infoblad som skvallrar om influenser från ett amerikanskt thrashigt 80-tal och tidig 90-talsdöds levererat med ett svincoolt omslag signerat Ed Repka är det svårt att inte bli smått exalterad. Utan att behöva referera till några speciella namn kan jag utan att skämmas säga att man faktiskt får vad som utlovas.

Med hårt grepp om gamla rötter är det emellertid långt ifrån en ålderdomlig och trångsynt leverans av elakartad och hårddriven thrash metal. Dels för att det låter av ny tid men också för att det bestämt är ett gäng flinka herrar som inte är rädda för att sätta en extra knorr på det hela. Det är långt ifrån raka rör hela tiden och det är ärligt talat en aspekt som gjorde att ”Fairytale Of Perversion” i sin helhet inte landande omedelbart och lättsamt.

Det är dock ingen enerverande kvantfysik-thrash vi pratar om men ändå av sådan teknisk kaliber att man måste (och vill) varva den om och om igen för att se till att pusselbitarna ordentligt faller på plats.

Officiell MySpace

Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2011-08-03