Visa skriven av
Visa i
KORPIUS - "Shades of black"
Maple Metal, import, 2011

Kanada har ett rykte om sig att föda fram mycket säregna och ibland rent utav episka metal-akter. Band som GORGUTS, CRYPTOPSY och VOIVOD har alla satt sitt eget djupa avtryck i historieböckerna. Det kan inte vara ett lätt rykte att leva upp till. Det bästa sättet är nog att helt enkelt inte försöka, något som KORPIUS tagit fasta på men på ett positivt sätt.

Kvartettens lätt svärtade death metal bär på tydliga influenser från såväl den melodiska svenska nittiotalsscenen som mer amerikansk och tungt smattrande teknisk döds. De lyckas effektivt väva ihop det med egna idéer till ett ganska fräscht och personligt sound vilket levereras på avslappnat men välexekverat vis.

En sak som jag verkligen gillar är spelet mellan de båda vokalisterna Philippe D'Astous och Maxime Beriault, som båda även står för gitarrerna, där den ena trakterar skriksång och den andra dovt bröl. De båda rösterna delar ofta på lyriken på ett effektivt sätt men när båda två vrålar samtidigt låter det lite DEICIDE-aktigt och riktigt coolt.

I musiken finns gott om schysta hooks och riff som fastnar och låtarna skäms inte för sig. Jag har en känsla av att KORPIUS med rätt exponering mycket väl skulle kunna finna en större publik i framtiden.

Officiell MySpace
Officiell webbplats 

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2011-08-06