Visa skriven av
Visa i
WOLFHEAD - "S/T"
Doomentia, Import, 2011

Vid första anblick på WOLFHEADs självbetitlade debutalbums omslag, föreställande en mix av en varg och människa iklädd jeansväst och nitar, får man känslan av att det kommer bli något våldsamt och fräsigt. Metal med stort M.

Men icke sa Nicke. Det Barcelonabördiga varghuvudet är ganska välkammat med sin mix av ALICE IN CHAINS, MOTÖRHEAD och BLACK SABBATH.

Visst är det lite charmigt att vokalisten Ivan bryter lite på sitt modersmål, men hans stämma är det inget fel på, bra tryck och vibrato. Ömsom raspig, ömsom len.

Musiken lyfter aldrig riktigt, den är inte helt menlöst tandlös men inte långt ifrån. Vissa passager och riff är bra men det behövs en egen identitet och mer jäklar och anamma för att WOLFHEAD skall stå på egna ben och inte en blek och klen kopia av sina influenser.

Att sista låten på albumet är en akustisk cover av PINK FLOYDs ”Wish You Were Here” är med överhuvudtaget är dåligt omdömme. Varför inte fila mer på de egna kompositionerna än att ödsla tid på en utnött gammal klassiker?

Jag tror spanjorerna kan bättre. Instrumenthanteringen är det inget fel på och får de tid att mogna och får rätt på riff och arrangemang kan det säkert bli något fräsigt och lagom våldsamt av WOLFHEAD.

Officiell MySpace

Av: Dan Bengtsson
Publicerad: 2011-08-17