Visa skriven av
Visa i
LEGIONS OF WAR - "Riding With the Blitz"
Egen, Egen, 2011

På sin webbplats lanserar denna svenska fyrmannagrupp sin musik som "war metal" och vad kan bättre beskriva denna aggressionspluton? De har funnits sedan 2002 och ger nu ännu en demo med två spår.

Det första spåret "Riding With the Blitz" är en uppvisning i klassiskt death-snitt vilket i mina öron alltid borgar gott. Det är inget främmande slagfält som lyssnaren kastas in i. Tempoväxlingar och gitarriff avlöser i snabb takt varandra. Vad gruppen förnyar och tillför är sånginsatserna från Zyklon. Hans vresiga vrålande skulle passa minst lika bra i vilken obskyr black metal-produktion som helst och som lyssnare känns det nytt att inte göra glutteralgrowl just här. Attacken är svåravledd och trummisen Stalinorgel piskar i sin ordning sönder trummorna.

Det andra spåret "Shellshocks" är annorlunda. Plötsligt i refrängen har man valt att lägga på röster till Zyklon vilket tillsammans med låten i fråga gör punk av alltihop. Att använda trallvänlig känns i sammanhanget som malplacerat, men det är precis vad det är. När man sedan blinkar åt old school heavy metal-balladsolo börjar det spreta väsentligt. Kanske styr man upp skutan om man får göra en hel skiva – för det hoppas jag. Den här lilla smakbiten gör mej mer nyfiken än avslagen. Så bered er för snar belägring av era hörselgångar; ni ångrar er inte.

Officiell webbplats

LEGIONS OF WAR MySpace

Av: Anna Strand
Publicerad: 2011-09-17