Visa skriven av
Visa i
KEVIN RIDLEY - "Flying In The Face Of Logic"
Global Music, Sound Pollution, 2011

SKYCLADs sångare Kevin Ridley släpper med ”Flying In The Face Of Logic” sitt första soloalbum. Inte helt oväntat så sätter folkmusiken tonen på plattan. Stundtals känner jag även likheter med BLACKMORE’S NIGHT och MIKE OLDFIELD. Med hjälp av musiker som har rötterna i norra England har han fått ihop en samling kompetenta medmusikanter.

Kevin har 35 års erfarenhet av musikbranschen där han bland annat producerat band som VENOM, FORGODSAKE och PARIAH. Nu kände han att det var dags att vara en speleman istället för producent. Det tog hela 5 år att färdigställa albumet och enligt honom själv så var det ett sätt att lära sig flyga och skapa sina egna regler.

Jag måste erkänna att först hade jag svårt att ta till mig ”Flying In The Face Of Logic”. Men efter några inlyssningar så tog det sig och nu anser jag att den funkar helt ok. Jag tycker att det är en samling låtar som känns jordnära, äkta och samtidigt berättar historier i en nyanserad ljudbild. Resultatet talar för sig själv. Tycker du om denna genre är detta ett givet köp.

Officiell webbplats

 

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-09-27