Visa skriven av
Visa i
NIGHTBRINGER - "Hierophany Of The Open Grave"
Season of Mist, Sound Pollution, 2011

Bakom det anonyma bandnamnet NIGHTBRINGER står en black metal-kvintett från Colorado, USA.

Det där stora landet i väst är ju inte känt för att ha avlat fram de råaste och bästa blackmetalbanden direkt. NIGHTBRINGER är inget undantag. Som bakgrundsskval är ”Hierophany Of The Open Grave” perfekt. Produktionen är tjock och mustig. Lite pianoklink sticker ut ibland bland de murriga gitarrmattorna och en liten kör dyker upp någon gång då och då. Men granskar man Coloradokvintettens tredje alster i sömmarna märker man att den är långt ifrån perfekt.

Inspirationskällorna WATAIN och DISSECTION lyser igenom kraftigt. Likaså  har killarna lyssnat en del på DIMMU BORGIR. NIGHTBRINGER försöker göra sin egen grej, men lyckas inte trots att de har spelskickligheten. Eller ja, alla utom trummisen som gör ett riktigt uselt jobb med sitt försök att spela snabbt och tajt.

När hela bandet är samspelt, när tempot är makligt så låter det bitvis bra. Det blir aldrig ondskefullt och rått utan mer pampigt och polerat. Arrangemangen har en del att önska, de långa låtarna håller knappt ihop. Att stapla riff på riff slumpvis är inget arrangemang.

Officiell MySpace

Av: Dan Bengtsson
Publicerad: 2011-10-27