Visa skriven av
Visa i
PUTRIFIED - "Spawn Of The Dead"
Dybbuk, Import, 2011

Huvudansvarige A. Death meddelar att enmansorkestern PUTRIFIED är ett sidoprojekt relaterat till INFUNERAL.

För en kort tid sedan jublade kollega Anna Strand över den sistnämnda black metalaktens senaste fullängdare ”Torn From the Abyss” med att ge den nästan full pott. Kort och gott avslutade hon med orden ”fy fan va bra detta är”.

Personligen hatar jag i stort sett all black metal och tycker självklart det är synd att PUTRIFIED ”bara” är ett sidoprojekt eftersom dess smutsiga death metal fan mördar sönder dassiga INFUNERAL.

För ”Spawn of the Dead” får mig att utbrista: fy fan va bra detta är!

Med fjolårets något kaxiga demotitel ”The Return of Swedish Old-School Death Metal” i åtanke kan jag inte direkt påstå att man ljuger om huruvida det låter, men ärligt talat anser jag att det pyr desto mer av gammal DEATH och REPULSION. Den vokala insatsen påminner också mer om en Scott Carlson som brölar härligt oartikulerat än klassiskt gutturalt growl.

Produktionen är på ren demonivå - och det säger jag utan att på något vis låta negativ! Det låter ascoolt och det är som om man hittat en gammal kassett från svunnen tid, totalt orörd och bortglömd fram tills nu. Just den här demokänslan förstärks också av faktument att hela paketet är inslaget i strävt papper med texterna charmigt suddiga på grund av småtaskigt tryck. Så, eloge även till den mexikanska etiketten Dybbuk.

Mitt enda klagomål på denna bastard är frågetecknet ”Zombie War”. En black metal-osande skräplåt som polaren Grave har skrivit och fått tillfälle att framföra här. Ett spår som faktiskt sabbar den härligt ovårdade death metal-festen mitt i och som i mitt tycke inte har något att göra på plattan.

När det kommer till val av covers gör man jävligt bra ifrån sig med HELLHAMMERs ”Crucifixion” och med DEATHs ”Zombie Ritual” kan jag egentligen inte önska mig en bättre avslutning till en redan skitbra platta.

Officiell MySpace

Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2011-10-29