Visa skriven av
Visa i
HARM - "Demonic alliance"
Battlegod Productions, import, 2011

Den här plattan på två frågor som jag inte ställer speciellt ofta men som det nu ändå känns skönt att få ett ordentligt svar på. Kan de spela någonting annat än black metal ordentligt i Norge? Görs det någon riktigt bra thrash metal som inte bara är "retro" nu för tiden?

Svaret på båda frågorna är ett rungande "JA". Norska kvartetten HARM spyr nämligen 2011 ur sig en riktig thrash metal-bomb i form av sitt andra album.

"Demonic alliance" visar tydligt att grabbarna från Mandal har en stark kärlek till gamla gudar som KREATOR och DESTRUCTION men uppfriskande nog även att de tror på thrash i modern tid också. Det här är inte ett försök att rida på en retrovåg eller någon sorts tributband. Sådana går det idag tretton på dussinet och HARM är inte ett av dem.

Nej, här är det hysteriskt riffande och stressande baskaggesmatter i hundraåttio knyck men inte en tillstymmelse till försök att kopiera något utan snarare än spelglädje och tydlig vilja att mangla på egna villkor. Bra låtar, klockrent genomförande och rätt attityd gör det här till en mycket trevlig ny bekantskap för min del.

Gillade du thrash metal för tjugofem år sedan kan du med "Demonic alliance" glädjas åt att genren fortfarande är i allra högsta grad levande men också för att så länge det finns band med den här inställningen har thrash även en framtid.

MOSH MOTHERFUCKERS!!!

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2011-11-05