Visa skriven av
Visa i
HOUSTON - "Relaunch"
Spinefarm Records, Spinefarm Records, 2011

Kritikerrosade HOUSTON är tillbaka med ett minialbum med klassiska covers som har format deras uppväxt och bakgrund. Deras debutplatta blev vald till årets AOR album 2010. Producent är densamma, Ricky Delin, som även har bidragit med låten ”Without Your Love”. Med den låten och två akustiska alster (”Truth Slips” och ”1000 Songs”) har killarna fått ihop totalt nio AOR-dängor av högsta klass.

Faktum är att jag tycker att “Relaunch” är betydligt bättre är deras debut. De visar var de kommer från musikaliskt, och även hur de tolkar sina favoriter. Men HOUSTON når tyvärr inte upp i samma klass med sina egna låtar. Med udda låtar som kanske inte fått sitt fulla erkännande med originalartisten gör de dock en hedersvärd insats med att återuppta dessa, i mina öron, pärlor, vilket är kul.

Det intressanta är att låtar som ”Carrie”(Michael Bolton), ”Brief Encounter” (AIRRACE) varvas med ”Runaway” (DAKOTA) och ”Didn’t We Almost Win It All” (Laura Branigan, R.I.P). Det är bred samling låtar som genom HOUSTON lär få en och annan att höja på ögonbrynen och börja leta efter originalen i skivbackarna.

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-11-10