Visa skriven av
Visa i
LORD VOLTURE - "Never Cry Wolf"
Lord Volture, Import, 2011

Holländska LORD VOLTURE gör heavy metal i samma klassiska anda som ICED EARTH, RAGE och svenska HAMMERFALL - den skola som ACCEPT och JUDAS PRIEST grundade.

"Never Cry Wolf" är uppföljaren till debuten "Beast Of Thunder" som kom 2010. Den gästtradition som började med Jeff Waters (ANNIHILATOR) på "Beast Of Thunder" fortsätter med Sean Peck (RAGE) vilket medför att dom åtminstone får lite cred för att stå ut ur mängden band i denna genre. Det hjälper säkert till men är inte tillräckligt när låtmaterialet inte sträcker sig till mer än godkänt.

Det finns alldeles för många duktiga band av LORD VOLTUREs klass och talang. Möjligheten att sticka ut och vara unik är tyvärr minimal. ”Never Cry Wolf” har en bra produktion och de musikaliska insatserna är inget att klaga på, men med ganska mediokra låtar når de inte riktigt ända fram.

"Never Cry Wolf" är ändå en ambitiös platta med alla klassiska metalmanér. Och det är klart, älskar du dagens band som kör samma stil så är det värt att ta sig en titt på LORD VOLTURE och lyssna på "Never Cry Wolf", men för mig är och förblir de bara ett namn i mängden av hyfsat bra band. 

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2011-11-29