Visa skriven av
Visa i
BITTERNESS EXHUMED - "Doomridden"
Ecocentric, Import, 2011

Det är ett intressant och väldigt informativt infoblad som medföljer jänkarnas fullängdsdebut. På en halv A4 utan radbryt (storlek 6 i typsnitt gissa jag på) delar frontmannen Seb med sig lite av sina tankar. En totalt ursvart och hatisk avsky mot samhällets vardagligheter och dess smittor det medför. För att ta ett axplock – arrogans, egoism, ryggdunkare och den generella bristen på empati gentemot varandra.

Med herrens lyrik och de mörka, dissonant grovmalda riffen (nedstämda till golvet), i huvudsak framfört i ångvältstempo, är ”Doomridden” en riktigt bitter, jävla ångestladdad käftsmäll. Som ni självklart förstår märker inte Seb heller ut sig med solmogen fågelsång direkt. En smäll förresten. Varför inte föreställa dig naken och bakbunden på en stol med en svart sopsäck runt huvudet och inväntar knytnäve efter knytnäve från oväntade håll medan du blir misantropiskt häcklad och får vad du förtjänar.

”Doomridden” är helt klart den största smutsbomben jag stött på i år. Personligen är det hela mycket att ta emot i längre stunder och kanske inget jag varvar gång på gång, men det är fan gött att känna av i mindre doser.

Skitigare, råare och mer hatiskt än vad fan allt med black metal heter!

Officiell MySpace

Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2011-12-20