Visa skriven av
Visa i
LAMB OF GOD - "Resolution"
Roadrunner, Warner, 2012

LAMB OF GOD är i mitt tycke det band som allra bäst för PANTERAs arv vidare. Nya albumet ”Resolution” är inget undantag och är en mycket värdig uppföljare till 2009 års ”Wrath”.

Soundet är typiskt LAMB OF GOD. De dynamiska refrängerna, de störtsköna taktbytena och de tuggande gitarrerna. Det känns kanske till och med som att trummisen slår lite hårdare, riffen är lite vassare och Randy Blythe har blivit man – sången är mörkare än tidigare.

Det är skönt att inse att ett band som ändå släppt ett antal plattor kan mogna och utvecklas men inte i ordets negativa bemärkelse (tänk METALLICA). Grabbarna aldrig släppt ett dåligt album och ”Resolution” är det brutalaste och tajtaste till dags dato. Där många andra grupper har tappat bort sig i stjärnglans eller allt för hårt festande verkar LAMB OF GOD ha stannat fokuserade och passionerade. De har återigen bevisat att de är ett av toppnamnen på dagens musikhimmel och de kan nog bli ännu bättre.

”Resolution” släpps 25 januari och kommer även att finnas tillgänglig som limited edition  dubbel-CD med live platta från ”Wrath” turnén.

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-01-06