Visa skriven av
Visa i
BLACK MAGIC SIX - "Brutal Blues"
Svart Records/Big Money, Sound Pollution, 2012

I landet som gav oss Aki Kaurismäki, obskyr dragspelsmusik samt världens mest kaffedrickande befolkning (Finland) kokar något nytt på spisen. Med attityden från DANKO JONES, simpelheten från THE WHITE STRIPES och energin från THE HIVES föddes 2006 det primala rockbandet BLACK MAGIC SIX.

På dagordningen står nya albumet ”Brutal Blues” som genomsyras av en punkkänsla med bluesiga fuzz-riff. Då detta endast är en duo (J-Tan på gura/sång och Lew Siffer på trummor) tycker jag ändå inte att avsaknaden av bas är allt för påtaglig. Dock tror jag att några feta basgångar hade tillfört ytterligare till ljudbilden men de klarar sig ypperligt utan.

BLACK MAGIC SIX känns gamla men ändå fräscha och de är en cool mix av många fina stilar som tillsammans bildar en väldigt smaklig soppa. ”Brutal Blues” kan tilltala de flesta som gillar rock men det är ljusår ifrån att vara mainstream. Detta är ett komplext band i spartansk förpackning och med tre album i ryggen och 250 spelningar i 21 länder så verkar ju konceptet funka. Stort plus för country-dängan ”The Biggest Ass In Town”. Här finns det mycket att tugga på för den musikhungrige.

Kom ihåg ungdomar – It's all about doing drugs & drinking gasoline!

Officiell Facebook

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-01-12