Visa skriven av
Visa i
GRÅSUGGORNA - "Fartblind"
eget, egen, 2011

"Du kan alltid ta människor bort ifrån punken, men aldrig ta punken ur en människa" är en liten omskrivning av ett välkänt gammalt citat som jag tror att Rättvikskvartetten till hundra procent skulle skriva under på. Bandet har funnits till och från sedan början av 90-talet så vi snackar genuin kärlek till sitt skötebarn här.

Deras nya egenhopknåpade platta ska vara nummer sex i ordningen om man även räknar med demos och består av sex egna låtar och lika många covers. Det är just deras val av covers och utförandet av dem som är det som höjer skivan ett snäpp. Spelglädjen och deras gränslösa kärlek till punken lyser som en supernova igenom allting, men det är det "lånade" materialet som sticker ut. "Ronnie Was A Rebel" av CHAOS UK, "Snutbil" av FIENDENS MUSIK, "65" av GRISEN SKRIKER, "Våren" av JÄRNMÄNNEN, "Soldier Boy" av THE VARUKERS och sist men inte minst den briljanta "Banned From The Pubs" av PETER AND THE TEST TUBE BABIES.

Visst har även deras egna låtar kvaliteter som förtjänas att lyftas fram, som till exempel sågningen av lokalpolitikerna i titellåten "Fartblind" och brandtalet mot polisens övervåld som ledde till Osmo Vallos död i just låten "Osmo". Det blir aldrig dåligt (va fan, det är ju ändå punk) men det blir heller aldrig riktigt bra, tyvärr. Jag känner att det finns där, och trots att medlemmarna börjar närma sig de gyllene fyrtio så har de ändå de bästa åren framför sig

Officiell MySpace
Officiell Facebook

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-01-19