Visa skriven av
Visa i
LEMONYS - "Lemonys"
eget, egen, 2011

Dags att rota fram sina gamla flanellskjortor och börja odla ut skägg på allvar för det här är nog den mest vitala grungerocken jag har hört sedan det begav sig i början på 90-talet. Det låter lite SOUNDGARDEN och lite PEARL JAM och som ett hopkok av en handfull andra Sub Pop-band. Kvartetten är väl samspelt och det hörs genom låtarna att de har jävligt roligt ihop, trots att de flesta av de sex låtarna på demon går i moll.

Styrkan sitter lite i var och en av dem, från svängigt trumspel ihop med smarta basgångar och sköna riff med harmonier, men framför allt i sångarens "Coffes" magiska Kurt Cobain rivjärns-aktiga röst. Detta tillsammans gör att de har, trots tidigare liknelser, hittat ett eget sound och ett eget uttryck.

Bästa låten är helt klart "Control Freak", som med sin ståpälsframkallande refräng får mig att rysa av välbehag, och tätt följd av den lite lugnare "Couldn´t Care Less" samt den medryckande "Strings And Wood". Av egen erfarenhet vet jag dessutom att grabbarna är ännu bättre live med en röjig och energisk show. Kolla upp!

Officiell MySpace
Officiell Facebook

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-01-20