Visa skriven av
Visa i
NOMAD - "Transmigration Of Consciousness"
Witching Hour, import, 2011

"Åh nej", tänker jag när jag först lyssnar på polska NOMADs fjärde fullängdare och vänder på cd-häftet för att läsa låtlistan. Hela sjutton spår har de tryckt in på skivan!

Tack och lov visar det sig att bara åtta av dessa är "riktiga" låtar då resten är intro, outro och kortare mellanspel mellan alla låtar.

Anledningen till mina negativa tankar är det enkla faktum att jag inte gillar det jag hör. Kvintetten spelar maskinellt stel deathmetal med ett jobbigt, lite burkigt, sound.

Sångaren Bleyzabel Balberiths entoniga gruff påminner mest om en ilsken koalabjörn, alltså föga imponerande eller förtroendeingivande. Lyssna till exempel på "Identity With Personification" där han försöker att kväka i ett ljusare tonläge i varannan vers. Eller i "Abyss Of Meditation" där jag tror att han ska försöka låta desperat. Tyvärr blir det bara pinsamt.

Riffen räknas nog till de tråkigaste jag hört och låtarrangemangen känns otroligt ofokuserade. Försöker faktiskt hitta något positivt men kan inte med den bästa viljan i världen höra det. Jag förstår verkligen ingenting av den här skapelsen, eller ens varför den skapades, tyvärr.

Officiell webbplats
Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-01-28